Itt és most minden szempont az Ön rendelkezésésre áll.

Nagyon sokan úgy vannak vele, ha olajat kell cserélni vagy elromlik az autójuk, az útjukba eső első javítóműhelybe vagy a "garázsműhelyben"

Itt és most minden szempont az Ön rendelkezésére áll.

Nagyon sokan úgy vannak vele, ha olajat kell cserélni vagy elromlik az autójuk, az útjukba eső első javítóműhelybe vagy a "garázsműhelyben" tevékenykedő ismerősükhöz fordulnak a gyors megoldás érdekében.

 

Pedig van más választás.

 

Különböző szempontok alapján választunk: vagy az anyagiak oldaláról közelítjük meg a dolgot és csak a pénztárcánkat nézzük, vagy a ha lehető legjobbat akarjuk az autónknak  akkor pedig aszerint kell választanunk!

Hogyan tegyük?


Első szempont melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy az autó rendelkezik -e még garanciával vagy nem. Amennyiben a gépkocsink garanciális, érdemes betartani a gyártó által előírt kötelező előírásokat.

 

A garancia megtartása miatt a választási lehetőségünk szűkebb, mivel ennek megtartása behatárolja ezt.

 

Amennyiben a garanciális idő letelt szabadon választhatunk márkaszervíz, márkafüggetlen szerviz esetleg autószerelő között.

Nézzük előbb azt,hogy milyen megoldás  javasolt a garanciális autónál. Az legegyszerűbb megoldás ha odavisszük  az autót kötelező revízióra ahol  megvásároltuk azt.

 

Természetesen ha ez messze van a lakóhelyünktől, vagy éppen a bizalmunk már megingott a szervizzel szemben, lehet keresni egy másik márkaszervízt a lakóhelyünkhöz közel.

 

Erre mondhatjuk azt, hogy drága. Igen ez tényleg nem olcsó, viszont megéri.

 

Miért?

 

Mert az autóban keletkező bármilyen hiba esetén a felelősség egyértelmű, a karbantartások szakszerűségéért és elvégzéséért a márkaszervíz felelősséggel tartozik. Ezekben az esetekben minden javítás, papírmunka, utánajárás az ő feladatuk.

 

Vannak olyan esetek melyek során a márkaszervíz szó nélkül a kötelező szervízzel egy időben megjavít rejtett gyári hibákat melyek nincsenek úgymond "nagy dobra verve".

Mindezektől függetlenül érdemes sőt el kell olvasni az adott autóra vonatkozó garancia feltételeket, hogy nehogy meglepetés érjen bennünket! Ilyen tipikus eset például: az első kötelező szervíz 15000 km-nél esedékes de az autó egy év alatt nem futott ennyit, de mégis meg kell csináltatnunk mert ugrik a garancia.

 

Tehát minden esetben olvassuk el a garanciális feltételeket !

Persze egyszer elérkezik az idő, amikor az autó garanciája megszűnik. És, hogy mi a teendő ilyenkor? Akkor már  bárhová mehetünk? Esetleg ott lesznek-e megkötések?
Mindezekről a következő hírlevelünkben olvashat.

 

Like a facebookra!


Üdvözlettel: Molnár Csaba
Derby Autó

Ha erről a fantasztikus dologról, barátait ismerőseit is tájékoztatja, Ök bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért!