Sürgős üzenet azok számára, akik...

Szeretnének többet tudni, melyik az a fontos momentum amikor már nem lehet tovább várni a téligumi lecserélésével?

Közeleg a gumicsere, ezt javasolják a profik...

Sürgős üzenet azok számára, akik még téli gumival járnak, és nem tudják, hogy mikor cseréljék nyárira.

Hadd tegyem még könnyebbé a döntést…

Szeretne többet tudni melyik az a fontos momentum amikor már nem lehet tovább várni a téligumi lecserélésével? A nyárigumi csere időpontjának eldöntése előtt érdemes végiggondolni autózási szokásainkat. Ha leginkább éjszaka vagy hajnalban használjuk az autót, vagy olyan külföldi helyszínre készülünk, ahol lehet még hó, akkor lehet még várni. De ha valaki nappal autókázik, akkor már most eljött az ideje a cserének.

Tudja mi az a fontos tényező ami miatt lényeges a gumicsere megfelelő időpontjának kiválasztása?

Tavasszal a lamellák okozta belső súrlódás és a melegebb aszfalt miatt a téli gumi hamar túlmelegedhet, ami fokozott kopással jár, illetve az abroncs tönkre is mehet. Ilyenkor már nem ideális a téli gumik tapadása, ez növelheti a fékutat, és kanyarokban is bizonytalanabb a jármű, mint nyári abronccsal.
Emellett a téli gumi használatától a fogyasztás is nő, tehát sok szempontból jobb választás még időben feltetetni a nyári gumit.

Mire figyeljünk oda a lecserélt gumik tárolásánál?

A leszerelt téli abroncsok tárolására egy hűvös, száraz és fénytől védett hely a legalkalmasabb, mivel a hő, a nedvesség és a közvetlen napfény is meggyorsítja az abroncsok öregedését.

Amennyiben kerékre szerelve tesszük el a nyári abroncsokat, akkor egymásra fektetve tároljuk őket. Viszont amennyiben állítva tároljuk, akkor két-három hetente egy negyed fordulatot fordítsunk rajtuk, mert behorpadhatnak. A lecserélt téli gumit csökkentett légnyomással érdemes tárolni.

Felszerelés előtt a nyári gumik és a pótkerék állapotát is mindig érdemes ellenőrizni (guminyomás, szelepsapka, sérülésmentesség).

Ilyenkor a kerék kiegyensúlyozásának ellenőrzését és el kell végezni(centrírozás), hiszen a rázó kerék a vezetést is zavarhatja. Ha jó gumis műhelyben végeztetjük a cserét, akkor ezt mind elvégzik helyettünk.

"Gumipanzió"

Egyre több helyen a téli gumik tárolását is megoldják(természetesen nálunk is van lehetőség ennek a szolgáltatásnak az igénybevételére, térítés mentesen!).

Használt gumi felszerelésénél fontos lehet, hogy egy nyári abroncs minimális profilmélysége 1,6 milliméter, tehát 2 mm-nél kisebb profilmélységű abroncsot már nem szabad visszaszerelni.
Az is fontos, hogy ezek a gumik a gyártástól számított 5 évig megfelelő minőségűek, tehát ennél öregebb abronccsal már nem lesz megfelelő az autó tapadása.

Érdemes új gumit választani, mert a frissebb fejlesztésű abroncsok jobb teljesítményre képesek, bizonyos esetekben tovább bírják, és a kisebb gördülési ellenállásuk miatt csökkentik a fogyasztást is!

Ne várjon a gumicserével az utolsó pillanatig, jelentkezzen be most hozzánk a nagy roham előtt! >>>

Üdvözlettel:
Majoros Milán
info
@derbyauto.hu

Tudja, hogy az Derby Auto weboldalnak van egy nagyon klassz, Facebook oldala,amit ide kattintva Ön is azonnal elérhet! Ha Önnek is van fecebook oldala, csatlakozzon hozzánk. Már csak azért is mert így sokkal több infót tudunk megosztani.
Barátait, ismerőseit ha erről a fantasztikus dologról tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek ezért!